Iglo Spinazie: Boordevol vitamines!

Vaak wordt gedacht dat spinazie uit het diepvriesschap minder goed is dan de groenten die ‘vers’ in een zak in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Het tegendeel is vaak waar; Iglo Spinazie uit de vriezer is verser dan vers doordat het direct na de oogst wordt ingevroren. Hierna staat de tijd als het ware stil. Dit zorgt voor maximaal vitamine behoud en de beste smaak. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de hoeveelheid vitamines in diepvries groenten vaak even groot of groter is dan in verse groenten. Zo blijkt uit de studie van Favell (1998) dat het vitamine C gehalte in spinazie uit het koelschap na een week al 75% minder vitamine C bevat dan diepvriesspinazie. Na de oogst verliezen groenten namelijk razendsnel hun vitamines. Lees hier meer over de verschillen tussen 'verse' spinazie uit het koelschap en diepvriesspinazie.

Diepvriesspinazie is dus een supergroente: het is gezond, je maakt het snel klaar en je kunt er eindeloos mee combineren en variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met zalm (of kip) en spinazie á la crème, een spinazietaart of een groene smoothie?

Lees op de FAQ pagina de meestgestelde vragen over spinazie. 

Er is een spinazierecept voor iedere situatie en ieder moment. Creëer hier je eigen combinatie!

  • Spinazie recepten
    Iglo Nederland
  • Kies een moment

  • Vlees, vis of veggie?

  • Kies een thema

Ontdek de recepten

Wat dacht je van een snel en makkelijk vegetarisch lunchgerecht met spinazie?

  • Spinazie
    Iglo Nederland
  • Lunch
    Iglo Nederland
    Lactosevrije pannenkoeken
  • Vegetarisch
    Iglo Nederland
    vegetarisch groenten
  • Snel en makkelijk
    Iglo Nederland
    koekenpan bakken
Ontdek de recepten

Of van een diner recept waar de kids van zullen smullen?

  • Spinazie
    Iglo Nederland
  • Hoofdgerecht
    Iglo Nederland
    hoofdgerecht spinazie
  • Vlees
    Iglo Nederland
    steak
  • Kids
    Iglo Nederland
    kinderrecept
Ontdek de recepten

Spinazie Recept Video’s

  • Italiaanse bol met spinazie en ei
  • Zalm Wellington met Spinazie
  • Pasta in one pot