Zelf spinazie à la crème maken

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Zelf spinazie à la crème maken? Met onze onze fijngehakte spinazie is dat zo gedaan. Je hoeft slechts wat (light) kookroom of crème fraiche toe te voegen en je zelfgemaakte spinazie à la crème is klaar. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben we hieronder stap-voor-stap beschreven hoe jij het beste zelf spinazie à la crème kunt maken.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

140 
ml kookroom of 100 ml crème fraîche
Zout en peper, naar smaak  

Bereiding

  1. Doe de gewenste hoeveelheid diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig door en laat op het einde even doorkoken.

Spinazie à la crème maken met kookroom

  1. Kook de kookroom in een aparte steelpan tot het in hoeveelheid gehalveerd is.
  2. Laat de diepgevroren spinazie ondertussen uitlekken en haal de steelpan met de kookroom van het vuur.
  3. Schep de kookroom door de spinazie heen en breng op smaak met wat peper, zout en naar smaak extra specerijen zoals nootmuskaat.

Spinazie à la crème maken met crème fraîche

  1. Doe de spinazie met wat boter in de pan en roer rustig door.
  2. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper, zout en naar smaak extra specerijen zoals nootmuskaat. Laat de spinazie nog even doorkoken op laag vuur.

    Tip

    Als alternatief op de diepvriesspinazie van Iglo zou je ook verse spinazie kunnen gebruiken, maar diepvriesspinazie heeft veel voordelen ten opzichte van verse spinazie. Zo is diepvriesspinazie niet alleen verser dankzij het snelle oogsten en diepvriezen maar is diepvriesspinazie ook langer houdbaar en gemakkelijker te portioneren. Het kan je dus helpen om minder voedsel te verspillen.
    Wat onze consumenten denken
    Een recensie schrijven
    Uw gegevens
    *
    *
    * Verplichte velden
    Uw recensie
    Beoordeel het recept
    *
    *
    * Verplichte velden
    Wees de eerste om uw mening te geven