Spaghetti spinazie-pesto saus, erwtjes, courgette en knapperige pancetta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

 
300g Spaghetti
 
1 Courgette
 
200g Tuinerwtjes (diepvries, ontdooid)
 
3/4el (Verse) groene pesto 
 
2 teentjes Knoflook
 
1 Ui
 
1 Citroen
 
80g Pancetta
 
70g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht om later optioneel toe te voegen aan de saus. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bak vervolgens de courgette hierin rondom gaar, voeg de erwtjes toe en verwarm 2 minuutjes. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
  3.  Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  4. Meng de pasta met de spinazie-pesto saus (voor een extra romige saus: voeg wat kookvocht toe van de spaghetti), roer de helft van de gebakken courgette-erwten erdoor en verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige courgette-erwten, de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en partjes citroen.
  5. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg de spinazie à la crème toe en verwarm het geheel. Schep de groene pesto erbij en breng op smaak met peper en zout. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de overige citroen in partjes.

Tip

 
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven