Risotto spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

400 gram 
risotto rijst
2 liter 
groentebouillon
1 
ui
1 
teentje knoflook
2 
middelgrote wortels
100 gram 
geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels 
plantaardige olie
1 tl 
verse kervel
peper
zout

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze met wat olie in een pan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de rijst toe en laat ook deze bakken tot het er transparant uitziet. 
  3. Blus het geheel met de groentebouillon af en laat het vervolgens nog ca. 15 minuten onder regelmatig roeren op een gemiddelde temperatuur sudderen. 
  4. Snijd de wortels in fijne schijven en roer deze samen met de spinazie voorzichtig door de rijst heen. Alles verder laten sudderen totdat de spinazie volledig ontdooid en warm is.
  5. Breng alles met een snufje zout en peper, en de geraspte Parmezaanse kaas op smaak. Verdeel de risotto over de borden en garneer het gerecht met wat verse kervel. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
595
15,1 gram
5 gram
5,8 gram