Mini spinazie quiches met ricotta

Mini spinazie quiches met ricotta
20 min.
voorbereidingstijd
30 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op de bakplaat

  2. Leg de kerstomaatjes, eventueel met steeltje, op het bakpapier op de ovenplaat.

  3. Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.

  4. Verkruimel de feta en snijd de sjalot fijn. Meng in een grote kom: de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, geraspte citroenschil en dille. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de muffinvorm. Zorg ervoor dat het bladerdeeg wat boven de rand uitsteekt. 

  6. Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.

  7. Controleer de gaargraad door er met een naald of priem in te prikken. Deze moet droog zijn.

    Zet halverwege de baktijd de plaat met kerstomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 minuten totdat ze zacht worden.

  8. Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde kerstomaten. Eet smakelijk!

Tip

  • Je kan de Iglo spinazie à la crème ook vervangen door de iglo Boursin spinazie om nog meer smaak aan je recept toe te voegen. 

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

1 verpakking 
 
Iglo Spinazie à la Crème 500gr
300 gram 
 
ricotta
2 
vellen bladerdeeg
500 gram cherrytomaten 
 
400 gram 
 
feta verkruimeld
4 
eieren licht opgeklopt
100 gram boter 
 
1 citroen 
 
3 
fijngesneden sjalotten
2 el 
 
fijngesneden verse dille
1 el olijfolie 
 
Zout en peper, naar smaak 
 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden