
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op de bakplaat
Leg de kerstomaatjes, eventueel met steeltje, op het bakpapier op de ovenplaat.
Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
Verkruimel de feta en snijd de sjalot fijn. Meng in een grote kom: de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, geraspte citroenschil en dille. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit en bekleed de muffinvorm. Zorg ervoor dat het bladerdeeg wat boven de rand uitsteekt.
Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.
Controleer de gaargraad door er met een naald of priem in te prikken. Deze moet droog zijn.
Zet halverwege de baktijd de plaat met kerstomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 minuten totdat ze zacht worden.
Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde kerstomaten. Eet smakelijk!
Tip
Je kan de Iglo spinazie à la crème ook vervangen door de iglo Boursin spinazie om nog meer smaak aan je recept toe te voegen.