Spinaziekroketten

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad
Spinaziekroketten
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gram 
ronde korrelrijst (bijvoorbeeld arborio)
50 gram 
fetakaas
50 gram 
geraspte Parmezaanse kaas
2 
knoflook teentjes
2 
eieren
2 
kleine eieren
150 gram 
paneermeel
1 handvol 
tarwemeel
400 ml 
bouillon
1 fles 
plantaardige olie
Zout en peper, naar smaak  

Bereiding

  1. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 9 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
  2. Breng intussen de bouillon aan de kook, voeg de rijst hier aan toe en laat deze gedurende ca. 15 minuten op een lage temperatuur koken.
  3. Roer vervolgens de spinazie door de nog warme rijst.
  4. Snijd de knoflook teentjes fijn en meng deze met de eieren, feta en Parmezaanse kaas. Voeg dit mengsel aan de rijst en spinazie toe.
  5. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout en peper en laat het vervolgens afkoelen.
  6. Maak je handen vochtig met water en kneed van de rijstmassa rijstbolletjes die per portie ongeveer net zo lang en dik zijn als een duim.
  7. Leg deze op een plaat en laat ze koud worden. Dit zal ca. 30 minuten duren en gaat het beste als ze in de vriezer afgekoeld worden.
  8. Klop de overige eieren goed door elkaar. Verdeel de paneermeel en eieren over twee verschillende borden.
  9. Wentel de kroketten door wat meel en vervolgens door de eieren. Paneer ze daarna met het paneermeel. 
  10. Bak de kroketten in voldoende hete olie tot ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn. Laat het overtollige vet eraf druipen en leg de kroketten voor het serveren nog even kort op een stuk keukenrol. Eet smakelijk!

Serveertips

De spinazie kroketten zijn erg lekker met een pittige tomatensaus of een zelfgemaakte zoet-pikante munt-yoghurtsaus. Deze munt-yoghurtsaus is heel eenvoudig te maken. Meng een beetje natuuryoghurt met wat frisse munt en honing. Breng de saus eventueel op smaak met een snufje peper en zout. 

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
324
15,3 gram
4,9 gram
1,4 gram