Spinazie à la crème ovenschotel met vegetarisch gehakt

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Spinazie à la crème ovenschotel met vegetarisch gehakt

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 gram 
Green Cuisine vegetarisch gehakt
vegetarische gehakt
400 gram 
aardappelen
50 gram geraspte 
Parmezaanse kaas
2 el 
tomatenpuree
2 
uien
2 teentjes 
knoflook
300 ml 
groentebouillon
50 gram 
paneermeel
1 el 
zonnebloemolie
chilipoeder
gemalen nootmuskaat
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Was de aardappelen grondig en kook ze 15 minuten in gezouten water. 
  3. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 9 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak het Green Cuisine vegetarische gehakt 7 minuten. Voeg vervolgens de ui, knoflook en tomatenpuree toe aan de pan en bak alles nog 2 minuten. Blus het af met groentebouillon en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  5. Snijd de aardappelen in schijfjes en meng dit met de spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    Voeg het aardappel-spinazie mengsel en de gehaktsaus om de beurt toe aan de ovenschaal.

    Bestrooi de ovenschaal met Parmezaanse kaas en paneermeel en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Haal de schotel uit de oven en serveer warm. Eet smakelijk!

Serveertips

Het vegetarische gehakt kan ook worden vervangen door rundergehakt. 

Het is ook mogelijk om dit recept te maken met kant-en-klare aardappelschijfjes.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
  • Mg
    09-12-2020
    Heerlijk gerecht! Maar misschien waren mijn aardappelen wat te groot, want 15min koken in de schil was niet lang genoeg, ondanks dat het gerecht nog 30min in de oven heeft gestaan.
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
  • Ronald
    07-07-2020
    Top gerecht! Normaal willen de kids geen spinazie. Nu was de schaal in no-time leeg. Makkelijk te maken. Komt vast weer op tafel!
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
  • Genieten van spinazie
    13-01-2021
    Heerlijk recept! Gewoon klaarmaken volgens beschrijving. Op de bodem de spinazie/aardappelvulling, daar bovenop het gehaktmengsel en ten slotte paneermeel en Parmezaanse kaas. Wees met het laatste niet te zuinig, mag best wat meer zijn. Maar uiteindelijk heerlijk! Zeker reden om het nog een keer te maken.
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
575
29,3 gram
5,3 gram
8,2
Bekijk hier meer spinazietaart recepten.