Pasta recepten

Pasta pesto is onwijs populair, alleen je kunt nog zoveel meer met pasta. Laat je inspireren door onze pasta recepten! Zo is pasta met spinazie en zalm is een heerlijke combinatie. Ontdek het hier.

Mamma mia! Iedereen weet natuurlijk dat ‘pasta’ de Italiaanse benaming is voor deegwaren van harde tarwe. Ondanks dat pasta Italiaans van origine is, zijn pastagerechten tegenwoordig aangepast aan verschillende landen en hedendaagse trends. Waar de Italianen vroeger vooral de originele pasta bolognese maakten, kun je tegenwoordig bij Italiaanse restaurants ook terecht voor een lekkere pasta met garnalen of een vegetarische pasta. Ook hoeft pasta niet perse meer altijd warm te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smaakvolle koude pastasalade? Perfect als lichte maaltijd op een zomerse dag.

Lees meer

Verschillende soorten pastagerechten

De pasta pesto: wie kent hem niet? Zowel onder studenten als onder werkenden nog altijd een geliefd recept. Bij dit bekende pastagerecht denk je waarschijnlijk al snel aan groene pesto, terwijl er ook zoveel pasta gerechten met rode pesto te bedenken zijn! Groene of rode pesto, pasta bolognese of pasta carbonara, pasta met zalm of pasta met kip, de mogelijkheden voor pastagerechten zijn eindeloos.Tip van ons: door zelf je eigen pastasaus te maken, maak je jouw pastagerecht nog lekkerder. Voeg vervolgens wat parmezaanse kaas toe voor de finishing touch!

Variëren met verschillende pastasoorten

De meest bekende pastasoort is misschien wel spaghetti. De fijne sliertjes passen goed bij een rode bolognese saus maar gaan ook samen met een carbonara saus. Bovendien is een spaghetti recept niet moeilijk en zo klaar! Doordat spaghetti zo bekend is, worden andere pastasoorten nog wel eens over het hoofd gezien. Neem bijvoorbeeld tagliatelle. Deze pastasoort is wat dikker en matcht goed met verschillende ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tagliatelle gerecht met zalm en spinazie of van een tagliatelle met romige saus en champignons? Is deze pastasoort je toch net wat te grof? Kies dan eens voor linguine. Deze pastasoort is dikker dan spaghetti maar dunner dan tagliatelle. Maak eens een lekkere linguine bolognese of ga voor een variant op de lasagne en kies voor de lasagnette.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
3
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
5
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
3
Moeilijkheidsgraad