Spinazie soufflé

Vegetarisch
30 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Smeer de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel. 
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Meng beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken. Voeg de kaas toe en peper en zout en haal van het vuur.

  3. Doe de spinazie in de pan en bereid volgens de verpakking. Splits de eieren.

  4. Meng de eidooiers en spinazie met de saus. Klop de eiwitten stijf in een schone kom (met een mixer gaat dit net iets sneller). Spatel het eiwit door het mengsel en vul tot ¾ de schaaltjes. Bak de soufflés voor 15 minuten in de oven. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken. 

Tip

  • Door de schaaltjes in te vetten kunnen de soufflés makkelijk rijzen.
  • Niet de oven openen tijdens het bakken, anders bestaat de kans dat de soufflé inzakt tijdens het bereiden.

  • Meng het eiwit niet te lang door de saus anders sla je de luchtigheid van het eiwit eruit en rijzen de soufflés minder. 

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

75gr geraspte kaas[Edit text here] 
4 eieren 
Iglo Spinazie Fijn Gehakt met Boursin® 450gr
 
100gr 
200ml melk[Edit text here] 
50gr bloem[Edit text here] 
2 el paneermeel 
Zout 
Peper 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden