Spinazie ovenschotel 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Spinazie ovenschotel 

Met deze spinazie ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes heb jij binnen no time een heerlijke ovenschotel op tafel. Bekijk de recept video hierboven en volg de stappen hieronder.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 gram 
rundergehakt
400 gram 
aardappelschijfjes (voorgekookt)
150 gram 
geraspte belegen kaas
1 
ui
2 el 
olijfolie
1 tl 
gehaktkruiden
1/2 tl 
nootmuskaat
zout
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Voeg daarna het gehakt aan de pan toe.
  3. Breng het gehakt op smaak met een snufje zout, peper en gehaktkruiden. Rul het gehakt gaar.
  4. Doe ondertussen de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 9 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met het mengsel van gehakt en ui. Bedek het gehakt met de Iglo Spinazie à la crème en eindig met het strokend op elkaar leggen van de aardappelschijfjes. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en nootmuskaat.
  6. Zet de ovenschotel op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de aardappelschijfjes gaar zijn en de kaas gesmolten en gegratineerd is.

Serveertips

De Iglo Spinazie à la crème kan eventueel ook vervangen worden door Iglo Spinazie Boursin.

Het rundergehakt kun je ook vervangen voor Green Cuisine vegetarische gehakt.

Bekijk hier meer spinazietaart recepten.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
525
26,4 gram
9,9 gram
6,6 gram