Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
1. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes. Verwarm de olie in een pan en bak hier de knoflook en ui in tot deze glazig ziet. Voeg daarna het (vega) gehakt en rul gaar, voeg daarna de champignons aan de pan toe en bak nog 3 minuten. Breng het op smaak met een snufje zout, peper en gehaktkruiden.
1. Verwarm de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
1. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het gehakt-champignon mengsel. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over het laagje behakt. Bedek vervolgens met de helft van de spinazie a la creme en strooi hier een dun laagje geraspte kaas overheen (50gr). Herhaal deze stappen en creer hiermee een tweede laag. Eindig met het bestooien van de ovenschotel met de overgebleven geraspte kaas en nootmuskaat.
1. Zet de ovenschotel in het midden van een voorverwarmde oven, tot de aardappelschijfjes gaar zijn en de kaas gesmolten en gegratineerd is (ongeveer 20 minuten).
Tip
De Iglo Spinazie à la crème kan eventueel ook vervangen worden door Iglo Spinazie Boursin.
Het rundergehakt kun je ook vervangen voor vegetarisch ruig gehakt.
-
Heerlijk27-05-2022Een hele lekker schotel. Hier smullen ze ervan.Voor ons is het voor 4 personen te weinig.Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen
-
weinig smaak en te vochtig17-08-2021De spinazie had na het ontdooien uit moeten lekken. Nu was er bijna een soep ontstaan aan de onderkant van de schotel. Ondanks dat ik bij de spinazie nog wat peper, zout en knoflook had toegevoegd zat er weinig smaak aan en door de aardappelschijfjes bovenaan te doen met alleen kaas erop was dit ook saai. Volgende keer doe ik er meer kruiden in en maak ik een soort lasagne laagjes.
-
Heel erg lekkerHeel erg lekker! Gaan wij zeker vaker eten. :)Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen