Ingrediënten
250 gram hartig taart deeg
100 ml vloeibare room
3 eieren
200 gram gerookte zalm
50 gram geraspte kaas
2 tl
maizena
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 ° C
- Bekleed een quichevorm/bakvorm met een diameter van 24 à 26 cm met bladerdeeg.
- Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 12-15 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
- Meng ondertussen 2 theelepels maizena met 2 eetlepels koud water in een kommetje. En roer dit door.
- Meng het maizenamengsel door de spinazie en voeg hier vervolgens de room en losgeklopte eieren aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en bedek hiermee de bodem van de taart. Voeg ook het spinazie mengsel toe en maak het af met geraspte kaas.
- Bak de zalm spinazie quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Tip
Variatie tip: Ben je niet zo’n zalm lover? Je kan de zalm in deze zalm spinazie quiche ook vervangen door gerookte kip.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
426 kcal
24,4
7,4
5,2