10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Een lekkere quiche met Iglo Spinazie à la Crème en gerookte zalm. Makkelijk te bereiden en handig voor grote groepen!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 ° C
- Bekleed een quichevorm/bakvorm met een diameter van 24 à 26 cm met bladerdeeg.
- Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 12-15 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
- Meng ondertussen 2 theelepels maizena met 2 eetlepels koud water in een kommetje. En roer dit door.
- Meng het maizenamengsel door de spinazie en voeg hier vervolgens de room en losgeklopte eieren aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en bedek hiermee de bodem van de taart. Voeg ook het spinazie mengsel toe en maak het af met geraspte kaas.
- Bak de zalm spinazie quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Tip
- Variatie tip: Ben je niet zo’n zalm lover? Je kan de zalm in deze zalm spinazie quiche ook vervangen door gerookte kip.
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
1 verpakking
Iglo Spinazie à la Crème 750gr
250 gram hartig taart deeg
100 ml vloeibare room
3 eieren
200 gram gerookte zalm
50 gram geraspte kaas
2 tl
maizena
Zout en peper, naar smaak