Quiche zalm spinazie

Spinazie zalm quiche
10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties
Een lekkere quiche met  Iglo Spinazie à la Crème en gerookte zalm. Makkelijk te bereiden en handig voor grote groepen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ° C

  2. Bekleed een quichevorm/bakvorm met een diameter van 24 à 26 cm met bladerdeeg.
  3. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W) gedurende 12-15 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
  4. Meng ondertussen 2 theelepels maizena met 2 eetlepels koud water in een kommetje. En roer dit door. 
  5. Meng het maizenamengsel door de spinazie en voeg hier vervolgens de room en losgeklopte eieren aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en bedek hiermee de bodem van de taart. Voeg ook het spinazie mengsel toe en maak het af met geraspte kaas.
  7. Bak de zalm spinazie quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk! 

Tip

  • Variatie tip: Ben je niet zo’n zalm lover? Je kan de zalm in deze zalm spinazie quiche ook vervangen door gerookte kip.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

1 verpakking 
Iglo Spinazie à la Crème 750gr
250 gram hartig taart deeg 
100 ml vloeibare room 
 
3 eieren 
200 gram gerookte zalm 
 
50 gram geraspte kaas 
2 tl 
maizena
Zout en peper, naar smaak 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden