Gevulde champignons met spinazie en Hollandaisesaus

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

12 
champignons
6 plakjes 
bacon of ontbijtspek (voor de niet-vegetarische versie)
1 zakje 
mix voor Hollandaise saus
125 ml 
slagroom
1 
ui
1 teentje 
knoflook
2 el 
boter
100 gram 
geraspte kaas
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Was de champignons schoon en verwijder de stelen. Snijd de stelen in stukjes en zet deze apart. Halveer de bacon of ontbijtspek plakjes en bak deze in een pan tot ze knapperig zijn. Pel de ui en knoflook en snijd deze in kleine stukjes. 
  2. Haal de bacon uit de pan en bak hier de ui en knoflook kort in aan tot de stukjes glazig zien. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes en de Iglo Spinazie à la crème aan de pan toe en laat deze afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm 2 eetlepels boter in een tweede pan en bak hier de champignons onder regelmatig omdraaien gedurende ca. 4 minuten in gaar. Kruid ze vervolgens met een snufje zout en peper. Verwarm in een steelpannetje 125 ml koud water met de slagroom en Hollandaise sausmix. Bereid de saus zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Zet de champignons op een met ovenpapier bekleedde bakplaat en vul ze met het spinazie mengsel. Verdeel vervolgens de saus en de geraspte kaas over de champignons.

  5. Bak de champignons nog ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (hete lucht:175 °C, Gas: stand 3). Steek voor de niet-vegetarische versie als laatst nog een stukje spek in de champignon. Eet smakelijk!

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven