Spinazie bitterballen

spinazie friet en bitterballen
10 min.
voorbereidingstijd
5 min.
bereidingstijd
Gemiddeld
2
Porties
Naast ons recept voor spinazie friet hebben we ook dit recept voor spinazie bitterballen! Want zeg nu eerlijk: wat is friet zonder een lekkere snack ernaast?
Hoe dit proces in z'n werk gaat, is te zien op ons YouTube-kanaal in de eerste aflevering van Will It Spinach.

Bereiding

  1. Maak een roux van bloem en gesmolten boter. Zorg dat de verhouding 1 op 1 is.
  2. Voeg groentebouillon toe en roer dit op een laag vuurtje tot er een basis voor de ragout ontstaat.
  3. Meng er (vooraf gekookte) spinazie door en laat dit opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de spinazie-ragout vervolgens in evenredige stukken en draai hier balletjes van.
  5. Voor de krokante laag moeten de balletjes in de juiste volgorde gepaneerd worden. Rol de balletjes dus eerst door de paneermeel, dompel deze daarna in het eiwit en rol ze nog eens door de paneermeel (dat weer in een apart schoteltje zit). 
  6. Nu is het tijd om ze (voorzichtig) in de frituurpan te doen. Smullen maar!

Tip

  • Voor extra smaak: gooi fijngesneden gebakken uitjes of een teentje knoflook door de ragout.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

200 gram 
Iglo Spinazie Fijn Gehakt 500gr
eieren
paneermeel
groentebouillon
bloem
boter

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden