Roodbaarsfilet met Spinazie à la crème en mosterdsaus

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
roodbaarsfilets (elk ca. 150 gram)
1 
ui
150 gram 
amandelschilfers
3 el 
bloem
2 
eieren (middelgroot)
400 ml 
groentebouillon
2 el 
mosterd
30 gram 
zure room
3 el 
olijfolie
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Roer hier 1 tl bloem bij en laat dit kort bruin worden. Giet al roerend de bouillon erbij, laat dit kort koken en daarna op middelhoog vuur nog ca. 2 minuten sudderen. Voeg de mosterd en zure room toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Doe de diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren en op het einde even doorkoken.
  3. Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door de overgebleven bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pan. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven