Spinaziestamppot

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

De spinaziestamppot, wie kent dit oer-Hollandse gerecht niet? De spinaziestamppot is als je het ons vraagt dé perfecte maaltijd voor in de winter. Bovendien zit spinaziestamppot boordevol voedingsstoffen. Spinazie is namelijk een bron van belangrijke vitamines zoals vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Wij maken hier een spinaziestamppot met een twist door de toevoeging van mozzarella, gedroogde tomaat en pijnboompitjes. Benieuwd naar de bereidingswijze? Lees dan snel verder!

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 
grote witte ui
700 g 
kruimige aardappels
2 stuks kipfilet 
40 gram pijnboompitten 
125 ml (light of haver) 
crème fraîche
125 gram 
spekreepjes
1 bol mozzarella  
6 stuks 
zongedroogde tomaatjes
1 teentje knoflook 
1 el 
kerriepoeder
1 el 
paprikapoeder
1 el 
Italiaanse kruiden
Zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca. 15 minuten gaar in een pan met licht gezouten water. Giet de aardappels af en zet de pan terug op de kookplaat om ze droog te stomen.
  2. Laat de Iglo Bladspinazie op laag vuur of in de magnetron ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

  3. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en haal ze uit de pan.Bak vervolgens de spekreepjes in de droge koekenpan totdat deze krokant zijn. Laat de spekjes wanneer ze krokant zijn uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in het bakvet van het spek en bak hierin de kerrie- en paprikapoeder 1 minuut mee. Haal dit vervolgens uit de pan.
  5. Wrijf de kipfilets in met peper, zout en Italiaanse kruiden en bak in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  6. Scheur ondertussen de mozzarella in stukken.
  7. Voeg bij de gekookte aardappelen de crème fraîche toe en stamp deze samen tot een puree. Voeg het uimengsel en de helft van de pijnboompitten door de puree.
  8. Schep de spinazie, mozzarella, spekreepjes en zongedroogde tomaatjes in gedeelten door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van de pijnboompitten. Eet smakelijk!

Serveertips

Vega tip: vervang de spekjes en kip met 60G extra pijnboompitjes

Groente tip: Ook lekker om nog wat verse cherrytomaatjes toe te voegen aan het gerecht

Variatie tip: Wij hebben hier een traditionele spinaziestamppot gemaakt met spinazie en kruimige aardappels, maar je kunt ook kiezen voor een variant hierop. Vervang bijvoorbeeld eens de kruimige aardappels door zoete aardappels.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
742
30.6 gram
17.8 gram
4,3 gram