Rode kool stamppot

Rode kool stamppot
10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Rode kool stamppot

Rode kool stamppot is een favoriet van velen, zeker tijdens de winter. En daar gaan wij graag in mee. Want rode kool stamppot is niet alleen heerlijke winterkost maar ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Je kan gaan voor een klassieke rode kool stamppot of er je eigen draai aan geven met verschillende bijgerechten en/of toppings. Wij hebben aan dit recept een gehaktbal en stukjes appel toegevoegd, zo wordt je rode kool stamppot nóg lekkerder! Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappels die in de rode kool stamppot gaan. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in een pan met licht gezouten water. Giet de aardappels af en zet de pan terug op het vuur om ze droog te stomen.

  2. Snipper ondertussen de ui en fruit deze vervolgens in een pannetje. Laat ondertussen de rode kool op laag vuur ontdooien en voeg de rode wijnazijn, kaneel, gemalen kruidnagel en de gefruite ui toe. Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes.
  3. Bereid terwijl de rode kool ontdooit de vissticks volgens de verpakking.
  4. Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk en boter tot een puree. Schep hier vervolgens de rode kool en de appelblokjes doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel de rode kool stamppot en de vissticks over de borden. Eet smakelijk! 

Tip

  • Vega tip: Liever helemaal vegetarisch? Vervang de gehaktbal dan eens met 125g geitenkaas en top de stamppot af met 50g gehakte pecannoten. Beide suggesties geven een lekkere crunch aan het recept!

    Groente tip: wil je zorgen dat het hele gezin de aanbevolen hoeveelheid groente in 1 maaltijd eet? Voeg dan extra 250G peen julienne toe, extra vitamine en extra crunch!

     

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst

1 verpakking 
Iglo Rode Kool met Appeltjes 750gr

Iglo Vissticks 12st

1 kg 
kruimige aardappelen
1  
ui
1 
Elstar appel (of andere soort)
50ml 
rode wijnazijn
50 ml 
halfvolle melk (warm)
Klontje 
boter
1 tl 
kaneel
1 tl 
kruidnagel
Zout en peper, naar smaak

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden