Ingrediënten
1250 gr kruimige aardappelen
750 gr wortels
3 uien
1 teen knoflook
2 tl grove mosterd
75 gr roomboter
75 ml melk
nootmuskaat
olijfolie
100 gr geraspte oude kaas
zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de aardappelen, snijd deze in gelijke stukken en kook ze gaar in een pan.
- Schil de wortelen, snijd in plakken en kook deze beetgaar.
- Snijd de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg kort de wortel toe en breng op smaak met wat zout en peper.
- Giet de aardappelen af en maak hiervan puree met de roomboter, melk, mosterd en een snufje nootmuskaat. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Vet een ovenschaal in, verdeel de uien en wortel over de bodem. Hierover verdeel je de puree, bestrooi met geraspte kaas en verdeel de schatzoekers over de ovenschotel.
- Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven en geniet van je maaltijd.
Tip
Probeer ook eens met de andere lekkere visproducten uit ons assortiment.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven