Ingrediënten
2
zalmfilets à 160 gram, of één groot stuk
2
bosjes trostomaten
2 sneetjes
wit casinobrood
1 verpakking
verse basilicum
1
citroen
1
losgeklopt ei
1 et
extra vierge olijfolie
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op 750W gedurende 9 minuten. Halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik goed doorroeren.
- Snijd de korstjes van het brood af en snijd het zachte deel in kleine blokjes. Bak de broodblokjes in een koekenpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn.
- Rasp vervolgens de helft van de citroen, niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering. Meng de broodcroutons met de helft van het losgeklopte ei, citroenrasp, fijngehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de ontdooide spinazie over een ovenschaal en leg de zalm en trostomaten erbovenop. Dek de zalm royaal af met het crouton-mengsel en druk voorzichtig aan.
- Bak de schotel ca. 8 minuten in de oven, of totdat de zalm vanbinnen glazig en nét gaar is.
- Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer met de achtergehouden basilicum. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
803
58,7 gram
13,5 gram
1,4 gram