Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op elektrische oven: 175 °C (hetelucht: 150 °C).
- Verwarm ondertussen de spinazie in de pan of magnetron volgens de verpakking en knijp het vocht eruit door middel van een zeef of met de hand.
Was de asperges en snijd de uiteinden eraf. Snijd de asperges diagonaal in grove stukken. Kook deze kort in kokend gezouten water gedurende 3 minuten, giet dit af en spoel ze onder de koude kraan.
Meng de melk, eieren en het meel. Roer het eiermengsel door de ontdooide spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bekleed een ingevette taartvorm met een hoge rand met het bladerdeeg.
Giet het spinaziemengsel in de beklede taartvorm. Verdeel er aspergestukjes over en verkruimel er geitenkaas over.
Bak gedurende 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de quiche uit de oven en snijd in stukken. Eet smakelijk!