Deel
Deel dit recept

Spinazie oliebollen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag

Waarom wachten met het vervullen van je goede voornemens tot in het nieuwe jaar? Begin alvast met gezond leven tijdens oudjaar!
Onze YouTube-vrienden Bas (AKA Jeukvogel) en Koen laten in de zesde aflevering van Will It Spinach zien hoe je 'spinoliebollen' maakt.

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Nadat je de spinazie gekookt hebt, laat je het uitlekken.
  2. Doe de oliebollenmix in een beslagkom. Voeg het water toe en roer het geheel tot een glad beslag.
  3. Roer nu de spinazie door het beslag.
  4. Dek de beslagkom af  en laat het beslag circa 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen dus niet meer door.
  5. Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er damp afkomt (circa 190 °C).
  6. Je kunt (na het rijzen van het beslag) bolletjes gaan maken. Gebruik hiervoor twee lepels, een ijstang of simpelweg je handen. Laat de bollen voorzichtig in de olie glijden en dompel ze even onder.
  7. Na 3 à 4 minuten zijn de 'spinoliebollen' rondom goudbruin en kun je ze voorzichtig uit de pan halen. Nadat je de spinazie oliebollen in een vergiet of op keukenpapier hebt laten uitlekken, kun je ze lekker oppeuzelen!
Serveertips

Meng wat spinaziepoeder door de poedersuiker heen om het feest compleet te maken!

Deel
Deel dit recept