Ingrediënten
120 gram
risotto rijst
1
sjalot
100 gram
groene asperges
1
citroengras stengel
1
teentje knoflook
2 el
geraspte Parmezaanse kaas
50 ml
droge witte wijn
300 ml
groentebouillon
2 el
olijfolie
Bereiding
- Snijd de sjalot in kleine blokjes en warm deze samen met de knoflook en een beetje olijfolie op in een pan. Voeg de risotto rijst hieraan toe en laat dit stoven tot deze transparant is. Met wijn blussen en onder regelmatig roeren laten koken.
- Voeg vervolgens precies zoveel bouillon toe dat de risotto rijst bedekt is.
- Schil de harde lagen van het citroengras af en snij de kern in fijne schijfjes. Voeg dit aan de risotto toe.
- Laat de risotto onder voortdurend roeren sudderen tot de vloeistof volledig verdampt is. Giet dan de overige bouillon erover.
- Maak vervolgens de asperges schoon en snijd deze in ca. 4-5 cm grote stukken.
- Voeg na ca. 10 minuten de asperges en spinazie aan de risotto toe. Laat de risotto daarna nog eens 5-10 minuten verder sudderen.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer het gerecht met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven