Tagliatelle met Spinazie boursin, crispy topping en een Italiaanse salade

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4

Tagliatelle met Spinazie boursin, crispy topping en een Italiaanse salade

Heerlijke tagliatelle met romige spinazie boursin saus met een krokante topping. Tagliatelle is misschien wel de populairste pastasoort in Italië. Door de dikte van de linten pasta is het voor de saus veel eenvoudiger om hieraan te blijven plakken, waardoor het nog lekker is! Serveer met de frisse Italiaanse salade met gegrilde aubergine en mozzarella om het gerecht af te maken.

Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een rating.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4

Ingrediënten

400 gr 
tagliatelle
2 
aubergines
2 
paprika's
250 gr 
cherrytomaten
250 gr 
mozzarella
1 
ui
60 gr 
pistachenoten
50 gr 
broodkruim
15 gr 
basilicum
10 gr 
bladpeterselie
1 el 
balsamicoazijn
Chilivlokken 
Zout en peper 
Olijfolie extra vergine 

Bereiding

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim krokant. Breng op smaak met zout en chilivlokken.

  2. Snijd de aubergine in plakken, bestrooi met zout en laat 15 minuten staan. Pel en snipper de ui, halveer de cherrytomaten en hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn.

  3. Verhit olijfolie in een braad- of koekenpan en fruit de ui. Bak 1 min de cherrytomaten mee en voeg de spinazie toe en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper.

  4. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle 1 min korter dan aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookwater.

  5. Roer de pasta, een paar eetlepels kookwater en de meeste peterselie door de spinazie. Laat 1-2 min zachtjes koken tot de saus is ingedikt en de pasta gaar is.

  6. Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Dep de aubergines droog, smeer wat olijfolie op de plakken en grill tot ze zacht zijn en er mooie grillstrepen op staan. Haal uit de pan en breng op smaak met zout.

  7. Pel en hak ondertussen de pistachenoten grof. Snijd de paprika in blokjes en scheur de mozzarella en basilicumblaadjes in stukken.

  8. Meng 3 el olijfolie met de balsamicoazijn in een kom en hussel de gegrilde aubergine en rauwe paprika hierdoor. Leg op een schaal, rangschik de mozzarella en basilicum er op. Bestrooi met pistache.

  9. Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met de achtergehouden peterselie en het broodkruim en serveer de Italiaanse salade ernaast.

Tip

Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.
Weinig tijd? Laat dan stap 6 t/m 9 achterwege (en het snijden van de aubergine uit stap 2). De pasta is ook super lekker zonder de Italiaanse salade ernaast!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven