Groene shakshuka met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
2
Moeilijkheidsgraad
Groene shakshuka met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 
kleine ui
1 
rode paprika
100 gram fetakaas 
4 
eieren
700 g 
tomaten in blik
75 ml 
water
4 el 
olijfolie
2 
teentjes knoflook
1 tl 
verse gehakte koriander
1 tl van de volgende specerijen: zout, zwarte peper, verse chilipeper, komijn, gemalen koriander, garam masala 

Bereiding

  1. Ontdooi de bladspinazie en verwarm de oven voor op  200C°.

  2. Snijd de ui en paprika in blokjes en bak ze in een pan met hete olijfolie.

  3. Voeg tomaten en water toe en breng op smaak met de specerijen en gesneden knoflook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.

  4. Breek en strooi de feta over shakshuka en bak in de oven op ongeveer 200C°, 8-12 minuten tot de eieren gestold zijn.

  5. Doe nu voorzichtig de eieren in de saus en leg de spinazie tussen de eieren. Probeer om het eigeel heet te laten.

  6. Bestrooi voor het serveren met verse koriander. Eet smakelijk!

Serveertips

Je kunt bij de shakshuka brood of Libanees platbrood serveren.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
507
30 gram
11 gram
13 gram