Shakshuka met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

70g 
tomatenpuree
1 
kleine ui
1 
rode paprika
100g fetakaas 
4 
eieren
700g 
tomaten in blik
75 ml 
water
4 el 
olijfolie
2 
 
teentjes knoflook
1 tl 
verse gehakte koriander
1 tl van de volgende specerijen: zout, zwarte peper, verse chilipeper, komijn, gemalen koriander, garam masala 

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd beide in fijne blokjes.
  2. Ontdooi de bladspinazie en laat ongeveer 10 minuten zachtjes prutellen. Roer af en toe. 
  3. Fruit de ui en knoflook. Breng op smaak met de specerijen. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe.
  4. Druk met een eetlepel 4 kuiltjes in de spinazie-tomatensaus. Kraak de eieren en laat ze voorzichtig in de kuiltjes glijden. 
  5. Verkruimel de feta en strooi het over de eieren. 

  6. Laat de eieren stollen naar de gewenste dikte. Garneer met kortiander en serveer met bijvoorbeeld pitabrood. Eet smakelijk!

Tip

Je kunt bij de shakshuka brood of Libanees platbrood serveren.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
507
30 gram
11 gram
13 gram