Ingrediënten
1 verpakking
300 gram
gekruide tofureepjes
1
rode paprika
1 stuk
gemberwortel
350 gram
kikkererwten uit blik
2 tenen
knoflook
2 verse maiskolven (in dunne plakken) of 1 blik maiskorrels (350 gram) uitgelekt
1 el
groene curry pasta
1 stengel
sereh
400 ml
kokosmelk
1
rode peper
Een paar takjes
verse koriander
2 el
rijst- of zonnebloemolie
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en de rode paprika in reepjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit de knoflook. Bak omscheppend in ca. 2-3 minuten ook de paprika en tofu.
- Roer vervolgens de currypasta erdoor en roerbak ca. 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk in de pan. Snijd de gemberwortel in vieren en voeg deze samen met de mais toe. Breng aan de kook.
- Leg een knoop in de sereh en leg hem met de rode peper in de pan. Laat 15 minuutjes zachtjes koken. Warm de Iglo bladspinazie en kikkererwten mee en breng de curry op smaak met een snufje peper en zout. Garneer met de koriander of platte peterselie.
Tip
Lekker met een stuk warm naanbrood om al het vocht mee op te deppen. Je kunt er eventueel nog wat pandanrijst bij serveren.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven
Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
560
35,8 gram
18 gram
13,3 gram