Ingrediënten
Bereiding
- Laat de bladspinazie in een vergiet boven een schaal ontdooien. Wanneer de bladspinazie ontdooid is, druk je nog even goed het vocht eruit met een stukje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de bladspinazie in de keukenmachine en voeg hier de eieren en ricotta aan toe. Blend goed, er mogen nog wel stukjes spinazie in zitten. Schep het mengsel terug in de schaal en voeg nu de tuinerwten toe. Diepvries tuinerwten kunnen er bevroren doorheen.
- Breng het spinazie ricotta mengsel op smaak met een snufje peper, zout, oregano en wat fijngesneden salie.
- Schil de zoete aardappels en snijd deze in plakken van ca. 3 mm dikte.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Maak het bakpapier eerst even nat onder de kraan zodat het makkelijker in de vorm te vouwen is. Bedek de bodem van de springvorm met de plakjes zoete aardappel. Zorg dat de bodem bedekt is maar dat de aardappel niet te veel over elkaar ligt.
- Bekleed vervolgens de zijkant van de springvorm door de plakken zoete aardappel tegen de zijkant aan te drukken. Zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen, als een soort dakpannetjes.
- Schenk nu voorzichtig het spinazie ricotta mengsel in de bekleedde springvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed te verdelen en de zoete aardappels mooi tegen de zijkanten aan te drukken. Heb je nog een aantal plakjes zoete aardappel over? Steek deze dan in de taart!
- Bak de spinazie ricotta taart ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen, zodat de taart goed stevig wordt. Eet smakelijk!