Doel 2: 100% van onze innovatie helpt klanten gezondere maaltijdkeuzes te maken

Doel 2: 100% van onze innovatie helpt klanten gezondere maaltijdkeuzes te maken

Ontwikkeling van evenwichtige voedingspatronen.

Wat is het probleem?

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN schat dat een derde van de wereldbevolking te zwaar is. Dat is in totaal bijna 2,1 miljard mensen. Er bestaan grote zorgen over de algemene gevolgen voor de gezondheid die deze mate van obesitas met zich meebrengt.

Wat is onze benadering?

Wij gebruiken een onafhankelijke Nutrition Advisory Board (voedingsadviesraad) om onze strategie op het gebied van voeding te begeleiden. Deze bestaat uit academische deskundigen uit elk van de belangrijkste landen waarin wij actief zijn en maakt het mogelijk voor ons om de culturele dynamiek rondom eten en voeding te begrijpen.

Onze Nutrition Advisory Board komt ten minste twee keer per jaar bijeen voor besprekingen met onze CEO, R&D Directeur en de Voedingsdeskundige van onze onderneming. We integreren richtlijnen van de raad met betrekking tot beleid en tot het bereiken van een uitgebalanceerd voedingspatroon in ons Forever Food Together programma.

We passen een extern erkend profileringssysteem voor voedingsstoffen toe om het voedingsprofiel van onze producten te beoordelen, ontwikkelingen ten aanzien van nieuwe recepten te begeleiden en manieren aan te geven om bestaande recepten te verbeteren zodat zij aan de voedingsdoelen van Forever Food Together 2020 voldoen.

case study