Waar komt onze vis vandaan?

Onze Vis herkomst tool

We hebben onze Vis herkomst tool ontwikkeld zodat Visstick liefhebbers onze vis nog gemakkelijker van A tot Z kunnen herleiden. Ontdek hoe we onze vis vangen en kom meer te weten over de eigenschappen van iedere soort.

Vul de herkomstcode (naast de houdbaarheidsdatumop de zijkant van de verpakking)
in het witte vak in en klik op 'go'. 

Wij kopen vis verantwoord in 

Wist je dat er in 2050 naar schatting 9,5 miljard mensen de aarde bevolken? Hoe meer mensen op aarde, hoe groter de vraag naar gezonde eiwitten. We zijn ervan overtuigd dat we, voor een veilige toekomst van vis en zeevruchten, wilde vis en kweekvis zo duurzaam mogelijk moeten inkopen.

Alle visserijen en kwekers wiens vis wij kopen, moeten aan zeer strenge eisen voldoen. Met veel visserijen werken we al jarenlang samen. In die tijd hebben we velen van hen ervan kunnen overtuigen een certificering te halen. 

We volgen ons eigen strenge beleid omtrent het inkopen van vis opdat we zeker weten dat alle visserijen aan internationaal overeengekomen principes op het gebied van verantwoord vissen voldoen.

Ons Doel:
We willen in 2025 100% van onze vis en zeevruchten bij duurzame visserijbedrijven en verantwoorde kwekerijen inkopen.

Wilde vis

We hebben ons in 1997 bij het Marine Stewardship Council (MSC) aangesloten. We zijn er trots op dat tegenwoordig 100% van onze wilde vis een MSC-keurmerk draagt. Dat betekent dat we wereldwijd de grootste afnemer van vis met het MSC Ecolabel zijn. Het is ons doel om onze klanten gezonde, voedzame en duurzame visproducten te bieden en door heel Europa de beschikbaarheid van duurzame vis te verhogen.

Vis uit kwekerijen

We kopen niet alleen alle wilde vis duurzaam in, maar ook alle vis uit kwekerijen. Die moeten namelijk dankzij onafhankelijke controles een duurzaamheidscertificering voor aquacultuur hebben, zoals het keurmerk van het ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Meer informatie over de manier waarop we vis inkopen, vind je  hier.