Kokoscurry met vegetarisch gehakt

Voorbereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Kokoscurry met vegetarisch gehakt

Voorbereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 g kruimige aardappelen 
2 verpakkingen Iglo Green Cuisine vegetarisch gehakt 
zout en peper 
geraspte nootmuskaat 
60 g bloem 
2 el tomatenpuree 
1 eigeel 
3 eetlepels olie 
1 el kerriepoeder 
1 tl gele currypasta 
400 ml groentebouillon 
sap van 1 limoen 
1 blikje kokosmelk (425 ml) 
200 g kikkererwten 
1 handje tuinkers 
2 el kokossnippers 

Bereiding

  1. Spoel de aardappelen af en kook ze ongeveer 25 minuten in een ruime pan met water. Giet de aardappelen af, laat ze schrikken onder koud water, schil en druk ze nog warm door een aardappelpers in een grote kom. Laat 10-15 minuten afkoelen. Breng het mengsel op smaak met zout en nootmuskaat. Meng de bloem, tomatenpuree en eigeel erdoor. Voeg indien nodig wat meer bloem toe. De massa moet zacht zijn, maar niet plakkerig. Dek het deeg af en zet apart.

  2.       Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bereid het Iglo-gehakt volgens de instructies op de verpakking in de pan. Voeg al roerend de currypoeder en currypasta toe. Giet de bouillon, het limoensap en de kokosmelk erbij en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Spoel de kikkererwten af en voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de curry.

  3.       Vorm de aardappelmassa op een met bloem bestoven werkvlak tot langwerpige rollen (ca. 2 cm Ø) en snijd ze in stukken van ca. 1½ cm lang. Vorm de stukken ovaal, en druk plat met een vork (zodat er ook groeven in ontstaan). Doop de vork altijd in bloem.

  4.         Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Laat de gnocchi in porties ca. 4 minuten koken tot ze naar oppervlakte drijven. Haal de gnocchi eruit en laat uitlekken.

  5.       Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de gnocchi voor ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout. 

  6. Snijd wat tuinkers fijn. Garneer de curry met kokoschips, tuinkers en eventueel wat partjes limoen. Serveer de gnocchi met de gehaktcurry. Eet smakelijk!

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
Wees de eerste om uw mening te geven