Falafel met broccoli, bloemkool en tomatensalsa

Falafel met broccoli en tomaten salsa
Green Cuisine
10 min.
voorbereidingstijd
15 min.
bereidingstijd
Makkelijk
4
Porties

Bereiding

  1. 1)     Snijd de bloemkool en broccoli fijn. Kook ze samen met de spinazie gaar in 5-8 minuten, voeg een snufje zout toe. 

  2.            Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 180°C). Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de falafel elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven gedurende 14 minuten. Regelmatig omdraaien.

  3. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa. Serveer de falafel naast de salsa. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!  
  4. Snijd de tomaten, rode ui en komkommer. Roer hier de chili, suiker, witte wijnazijn, olie en zout en peper door.
  5. Meng het sap van de citroenen, honing en zout naar smaak voor de dressing en voeg deze bij de groenten.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

250 gram broccoli   
1/2 bloemkool   
1 verpakking   

Green Cuisine
Falafel

200 gram verse spinazie   
2 
citroenen
3 
el
 
honing
4 
tomaten
1 
 rode ui
1/2  
el
 
 gehakte chili
1/2  
komkommer
15 
g
 
ram peterselie
1/2 
el
 
 suiker
1 
 el
 
 wittewijnazijn
3 el 
 olijfolie
Zout en peper, naar smaak 

Heeft u dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden