Pangasius

Pangasianodon hypophthalmus

Waar komt mijn vis vandaan?

Gebruik onze vistracker om te ontdekken waar de Pangasius vandaan komt

Pangasius is een zoetwatervis uit de familie van reuzenmeervallen (Pangasiidae). Hij heeft een langwerpig lichaam zonder schubben, met een donkergrijze rug en zijkanten en een lichtergekleurde buik. In het wild komt hij veel voor in de rivier de Mekong (Vietnam, Thailand, Cambodja) en de rivier de Menam (Thailand).

Pangasius toont geen agressie tegenover soortgenoten, kan lucht inademen en heeft een brede voedselkeuze, waarvoor relatief kleine hoeveelheden waterdieren in zijn voedingspatroon nodig zijn. Pangasius is een goed onderzochte vis die al decennialang gekweekt wordt. Hij is relatief sterk en is een van de belangrijkste vissoorten in de wereldwijde visteelt van vandaag.

De optimale bezettingsdichtheid van de vijver is vastgesteld door de ASC* norm voor pangasius op basis van beste werkwijzen, waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van kweekvis.

Dankzij zijn enorme groeivermogen bereikt hij afhankelijk van de teelt, zijn doelgewicht van 1,0 kg - 1,5 kg in slechts 6-8 maanden bij ideale omstandigheden.

*Aquaculture Stewardship Council (ASC)

Pangasius kan tot wel

1,5

KG WEGEN

Waarom stappen we over op pangasius?

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het behoud van een gezonde planeet. Wij staan achter de  aanbevelingen uit het EAT-lancet rapport, een Europees rapport waarin staat hoe we in 2050 de wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier kunnen voeden. Uit dit rapport volgt een belangrijk advies: het verdubbelen van de vis consumptie. Als de vraag naar vis toeneemt zal er een grotere druk komen op visserijen en oceanen. Verantwoord gekweekte vis zal helpen bij het verminderen van de druk op de visindustrie en oceanen. Wij geloven dat verantwoord gekweekte vis een grote rol speelt in het voldoen aan de toekomstige vraag van vis. Het ASC-keurmerk betekent gezondere vis, op verantwoorde wijze gekweekt. De ASC-standaarden voor verantwoorde gekweekte vis richten zich op de belangrijkste milieueffecten van het kweken van vis en zeevruchten, stellen eisen aan de rechten van werknemers en beschermen de gemeenschappen rondom gecertificeerde kwekerijen. Dit past bij onze missie om kwalitatieve, duurzame en betaalbare vis voor iedereen toegankelijk te maken. Pangasius is een zoetwatersoort van hoge kwaliteit die op verantwoorde wijze op schaal kan worden gekweekt. Het is een goede bron van eiwitten, vitamine B12, Selenium en Vitamine D, en volgens consumenten smaakt het ook nog eens heerlijk!


Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Kijk voor meer informatie over specifieke voedingswaarden van uw product op de verpakking. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Klik hier!