Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Verantwoord afvalbeheer

Wat is het probleem?

Naar schatting verspillen EU-landen 89 miljoen ton voedsel en zonder enige actie om dit terug te brengen zal dit in 2020 oplopen tot 126 miljoen ton.

De Europese economie verliest bovendien een aanzienlijke hoeveelheid ‘secundaire grondstoffen’ die worden weggegooid in plaats van gerecycled.

Wat is onze benadering?

Een van onze Forever Food Together beloften is het voorlichten van Europese consumenten over de manier waarop diepvriesvoeding kan helpen bij de vermindering van voedselverspilling.

We hebben onze algemene doelen voor afvalbeheer in lijn gebracht met EU-beleid voor de landen waar onze fabrieken zich bevinden en we blijven proberen onze normen te verbeteren door verspilling in onze toeleveringsketen tot een minimum te beperken.

We sturen in Groot-Brittannië niets naar vuilstortplaatsen en we werken eraan deze zelfde norm overal waar we werken te bereiken.

Onze fabrieken beheren op het hoogste niveau afvalreductie en hebben het certificaat ISO 9000: accreditatie totale kwaliteit systemen en het certificaat ISO 14001: milieubeheerssystemen.

We voeren onderzoek uit en ontwikkelen nieuwe producten en verpakkingen om onze consumenten te helpen voedselafval thuis te minimaliseren, en vergroten de hoeveelheid materialen die wij recyclen.

We gebruiken materialen zoveel mogelijk opnieuw en verbranden slechts die materialen die niet recyclebaar zijn.