Deel
Deel dit recept

Keuken Liefde - Zalm ovenschotel met spinazie Boursin

Keukenliefde - zalm ovenschotel
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

"Een topper voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon eens geen zin hebt om lang te kokkerellen." (Keuken Liefde) 

Dit is een recept van Keuken Liefde, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.keukenliefde.nl/zalm-ovenschotel-met-spinazie-boursin/

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking
  • 2 zalmfilets à 160 gram, of één groot stuk
  • 2 bosjes trostomaten
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 verpakking verse basilicum
  • 1 citroen
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 fles extra vierge olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie zoals omschreven op de verpakking.

  2. Snij de korstjes van het brood af en snij het zachte deel in kleine blokjes. Bak de broodblokjes in een koekenpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn. Rasp vervolgens de helft van de citroen - niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering. Meng de broodcroutons met de helft van het losgeklopte ei, citroenrasp, fijngehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de ontdooide spinazie over een ovenschaal en leg de zalm en trostomaten erbovenop. Dek de zalm royaal af met het crouton-mengsel en druk voorzichtig aan.
  4. Bak de schotel ca. 8 minuten in de oven, of totdat de zalm vanbinnen glazig en nét gaar is.
  5. Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer met de achtergehouden basilicum. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept