Vegan ovenschotel met Spinazie met Alpro®, pompoen en champignons

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Vegan ovenschotel met Spinazie met Alpro®, pompoen en champignons

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 
pompoen
600 gram 
iets kruimige aardappelen
400 gram 
kastanje champignons
3 el 
zonnebloemolie
3 steeltjes 
platte peterselie
1 potje 
gemalen nootmuskaat
zout
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht: 150°C).

  2. Doe de bevroren Spinazie met Alpro® in een pan en breng de spinazie met gesloten deksel op middelhoog vuur aan de kook. Kook de spinazie ongeveer 2 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Was ondertussen de pompoen, dep droog en snijd hem in blokjes van ongeveer 0,5cm dik. Schil vervolgens de aardappelen en snijd deze in schijfjes van ook ongeveer 0,5cm dik. Meng de aardappelschijfjes en pompoenblokjes door elkaar en doe ze in de ovenschaal. Voeg daarna de spinazie toe en bak de ovenschotel circa 35 minuten in de oven.
  4. Voeg de champignons toe aan de ovenschotel, zodra de 35 minuten voorbij zijn. Doe vervolgens de ovenschotel terug in de oven en bak de ovenschotel nog circa 15 minuten op dezelfde ovenstand en temperatuur.
  5. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!