Deel
Deel dit recept

Spinazie risotto

Spinazie risotto
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie Fijn Gehakt 450gr
    new
  • 500 gram risotto rijst
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 middelgrote wortels
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 tl verse kervel
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze met wat olie in een pan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de rijst toe en laat ook deze bakken tot het er transparant uitziet. 
  3. Blus het geheel met de groentebouillon af en laat het vervolgens nog ca. 15 minuten onder regelmatig roeren op een gemiddelde temperatuur sudderen. 
  4. Snijd de wortels in fijne schijven en roer deze samen met de spinazie voorzichtig door de rijst heen. Alles verder laten sudderen totdat de spinazie volledig ontdooid en warm is.
  5. Breng alles met een snufje zout en peper, en de geraspte Parmezaanse kaas op smaak. Verdeel de risotto over de borden en garneer het gerecht met wat verse kervel. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept