Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Verantwoordelijk waterbeheer

Wat is het probleem? 

De watervoorraad in de wereld komt steeds meer onder druk te staan. Klimaatverandering leidt tot onregelmatige regenvalpatronen, en draagt bij aan de toenemende infrastructurele problemen rond vraag en aanbod. Waterleveranciers en consumenten, inclusief de industrie en het bedrijfsleven moeten allen hun rol in de oplossing van dit probleem spelen.

Wat is onze benadering?

Als lid van de voedsel- en drankenindustrie gebruiken we water bij de bereiding, productie en reiniging van ons voedsel. We nemen maatregelen om water te besparen mits dit mogelijk is zonder de veiligheid en hygiëne van ons voedsel in gevaar te brengen.

Door water efficiënter te gebruiken kunnen we niet alleen kosten besparen maar ook de druk op de watervoorraad verlichten. Onderzoek naar watergebruik wordt in elk van onze productievestigingen vastgelegd en uitgevoerd en wij gebruiken deze informatie om vast te stellen waar we ons watergebruik op kosteneffectieve wijze kunnen verminderen. We zorgen er bovendien voor dat afvalwater dat onze vestigingen verlaat geen negatief effect op de infrastructuur van het water of het milieu heeft.

Alle fabrieken van Iglo zijn op het hoogste niveau actief bezig met projecten om het watergebruik terug te brengen en hebben het certificaat ISO 9000: accreditatie van de totale kwaliteit van systemen en ISO 14001: milieubeheersystemen.