Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Verantwoorde voedselproductie: Onze normen

Wat is het probleem?

Met onze merken BirdsEye, Iglo en Findus zijn we het grootste bedrijf in diepvriesproducten in Europa. Onze werknemers, klanten en consumenten verwachten dat onze producten aan alle wettelijke voorschriften voldoen en zij verwachten dat ons voedsel altijd veilig en kwalitatief hoogstaand is.


Wat is onze benadering?


Wij zorgen ervoor dat onze werknemers, leveranciers en externe verpakkers of externe producenten aan alle relevante wet- en regelgeving kunnen voldoen en ook aan de extra normen die de Iglo Group stelt.

We zorgen ervoor dat onze normen voor voedselproductie voldoen aan onze belofte Verantwoord verkregen en bereid. Dit betekent ook de toepassing en implementatie van beleid, praktijkcodes, procedures en productspecificatienormen.

De Iglo Group werkt op basis van de volgende normen:

1.       Wettelijke voorschriften:

Naleving van alle toepasselijke wet- en regelgeving van het land waarin we werken.

 

2.       Werknemers:

Voorziening van veilige en gezonde werkomstandigheden voor alle werknemers, en naleving van alle wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid.

 

3.       Consumenten:

Levering van producten en diensten die consistent aan de beschreven veiligheids-, kwaliteits- en servicevoorwaarden voldoen en die veilig zijn en passend voor het doel van het voorgenomen gebruik.

 

4.       Kwaliteitsbewaking:

  • De Iglo Group past tijdens het hele proces een voedselproductiemodel met kwaliteitsbewaking toe om de veiligheids- en kwaliteitsnormen van het product te beheren.
  • Veiligheid maakt altijd onderdeel uit van alle aspecten van inkoop, productontwerp, productie en distributie en omvat het gebruik in de hele Iglo Group van het Risicoanalyse en Kritisch Controlepunt (HACCP) systeem.
  • Het HACCP vormt de basis voor de productveiligheidssystemen voor alle materialen en producten van de Iglo Group.
  • Wij valideren onafhankelijk de goede productie- en voedselveiligheidsnormen die we voor onze productievestigingen en externe leveranciers hanteren door te werken volgen BRC, IFS of vergelijkbare externe controle-accreditatie. Deze controles worden jaarlijks uitgevoerd.

 

5.       Het milieu:

Wij beheren onze productievestigingen volgens de milieunormen van de Iglo Group inclusief naleving van alle relevante wetgeving in de landen waar de vestigingen zich bevinden.

Onze fabrieken werken op basis van de volgende normen:

BRC; IFS, ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 17025, ISO 18001, MSC, Bio (organische, ecologische norm), CRSPO