Deel
Deel dit recept

Spinazie-salamirolletjes met raclettekaas

Spinazie-salamirolletjes met raclettekaas
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
18
Moeilijkheidsgraad
Pizzarolletjes: snel en makkelijk voor het partybuffet.
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
18
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 200gr Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 400 gram pizzabodem
  • 70 gram fijne salami in dunne plakjes
  • 120 gram raclettekaas zonder korst in plakjes
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 80 gram amandelschilfers
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Doe de diepgevroren spinazie à la crème in een pan en laat afgedekt koken op een middelhoog vuur. Laat zonder deksel 6–8 minuten sudderen tot bijna alle vloeistof verdampt is, roer regelmatig. Neem van het vuur, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
  2. Rol het pizzadeeg uit en leg het met bakpapier op een werkvlak. Verdeel de spinazie over het deeg en laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Kluts het ei met de melk en bestrijk de vrije rand ermee. Bedek de spinazie met de salami en kaas en rol het deeg over de langste kant op. Bestrijk met de rest van het ei en snijd in ca. 18 schijfjes (van ca. 2 cm dik).

  3. Leg de spinazierolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de amandelschilfers en bak 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 225 °C/ hetelucht: 200 °C/ gas: zie fabrikant).
Deel
Deel dit recept