Ingrediënten
300 gram
zelfrijzend bakmeel
1 dl
magere yoghurt
3
eieren
100 gram
spekreepjes
50 gram
pijnboompitten
1
citroen
1 el
olijfolie
1 el
chili-flakes
1 el
suiker
2 tl
tabasco
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht).
- Vet de holtes van een muffin bakvorm in met olie.
- Roer het bakmeel, de suiker en een snufje zout door elkaar.
- Bak de spekjes in de olie lichtbruin en roer er van het vuur af de pijnboompitten door.
- Klop de yoghurt, de eieren en de tabasco door elkaar.
- Verwarm de spinazie met Boursin totdat deze ontdooid is.
- Roer de spinazie en het spekjes-pittenmengsel door de yoghurtmix en voeg dan het bakmeel in gedeelten toe. Klop steeds krachtig tot een homogeen beslag en voeg dan pas nieuw meel toe. Maak op smaak met citroensap, chili-flakes, peper en een snufje zout.
- Bak de muffins 35 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Stort ze op een rooster en laat afkoelen tot lauwwarm.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven