´╗┐

Risotto met Iglo Groente-Idee Italiaans

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Risotto met Iglo Groente-Idee Italiaans

Dit is een recept van De club van relaxte moeders, klik hier voor meer informatie en foto's. 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

350 gram 
risottorijst
1 
sjalotje
1 teen 
knoflook
1 scheut 
droge witte wijn
900 ml 
kippenbouillon
100 gram 
Parmezaanse kaas
zout
peper
een flinke scheut 
olijfolie

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en snij het knoflook teentje in fijne plakjes.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan op laag vuur en fruit hierin de ui en de knoflook lichtgeel. 

  3. Voeg de risotto rijst aan de pan toe en schep dit om tot alle korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en schenk wat bouillon in de pan. Doe intussen ook de Groente-Idee Italiaans in een andere pan en bereid, zoals aangegeven op de verpakking. Blijf ondertussen de risotto goed roeren tot alle bouillon is opgenomen door de rijstkorrels en voeg dan een nieuwe scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is.

     

  4. Laat de risotto 1 minuut staan, rasp er royaal Parmezaanse kaas over en roer deze door de rijst. Voeg vervolgens ook de Groente-Idee Italiaans toe en roer goed door. Verdeel de rijst over verwarmde diepe borden en garneer met wat Parmezaanse kaas.