Deel
Deel dit recept

Pasta met spinazie uit de oven

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta)
  • 1 ui
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 150 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
  • 1/8 liter melk
  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 potje nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking. Laat deze vervolgens uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui in fijne stukjes. Bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens ook de spinazie toe en laat dit onder af en toe roeren een tijdje koken. 

  4. Meng de pasta en spinazie door elkaar. Vul een met boter ingevette ovenschaal (of meerdere kleine ovenschalen) met het mengsel.
  5. Meng de eieren met de melk en crème fraîche en voeg eventueel ook een snufje zout, peper en nootmuskaat toe. Roer als laatst ook de kaas erdoor. Giet dit over de ovenschotel.

  6. Zet de ovenschotel in de oven en laat dit gedurende 20-30 minuten bakken. Als het eiermengsel gestold is, is de pasta klaar. 

Deel
Deel dit recept