Pasta met spinazie uit de oven

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Pasta met spinazie uit de oven

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 gram 
pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta)
1 
ui
2 el 
Italiaanse kruiden
4 
eieren
150 gram 
crème fraîche
100 gram 
geraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
1/8 liter 
melk
25 gram 
boter
2 el 
olijfolie
zout
peper
1 potje 
nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de pasta zoals omschreven op de verpakking. Laat deze vervolgens uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui in fijne stukjes. Bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens ook de spinazie toe en laat dit onder af en toe roeren een tijdje koken. 

  4. Meng de pasta en spinazie door elkaar. Vul een met boter ingevette ovenschaal (of meerdere kleine ovenschalen) met het mengsel.
  5. Meng de eieren met de melk en crème fraîche en voeg eventueel ook een snufje zout, peper en nootmuskaat toe. Roer als laatst ook de kaas erdoor. Giet dit over de ovenschotel.

  6. Zet de ovenschotel in de oven en laat dit gedurende 20-30 minuten bakken. Als het eiermengsel gestold is, is de pasta klaar.