Deel
Deel dit recept

Lady Lemonade - Hartige pannenkoek met spinazie

hartige pannenkoek
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
"En dan valt de keus op .......... tadaaaa spinazie, geliefd bij iedereen" (Lady Lemonade)

Dit is een recept van Lady Lemonade, voor meer foto's en informatie kijk op: http://www.ladylemonade.nl/recept-groente-kind/

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 450 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 200 gram volkoren pannenkoekenmix
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 125 gram kastanje champignons
  • 4 merguez worstjes of rundersaucijs worstjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 verpakking dadels zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 fles olijfolie

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de kastanje champignons in kleine blokjes. Snijd de dadels zonder pit ook in kleine stukjes. Pers een halve knoflook met een knoflookpers fijn.
  2. Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de instructies op de verpakking.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg daarna de halve teen knoflook en de blokjes kastanje champignons toe en laat dit een paar minuutjes pruttelen.
  4. Kook ondertussen de blokjes zoete aardappel heel eventjes totdat ze gaar zijn.
  5. Bak ondertussen een paar dunne pannenkoekjes in een andere pan.
  6. Doe de merguez worstjes in een pan met een klein beetje olijfolie en bak ze op laag vuur totdat ze gaar zijn. Als ze klaar zijn kun je de merguez worstjes in dunne plakjes snijden.
  7. Voeg het hele pak Iglo Spinazie à la Crème bij de gebakken knoflook en kastanje champignons. Roer af en toe door de pan zodat de spinazie goed ontdooit. Voeg daarna ook de gare zoete aardappelblokjes toe. Als laatste kun je de kleine stukjes dadel erbij doen, deze hoeven maar heel eventjes mee gekookt te worden.
  8. Leg een pannenkoek op een bord, schep hier met een lepel de spinazie vulling op en verdeel deze lekker over de helft van de pannenkoek. Leg hierop de plakjes merguez worstjes en dichtvouwen maar. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept