Deel
Deel dit recept

Gevulde champignons met spinazie en Hollandaisesaus

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 12 champignons
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek (voor de niet-vegetarische versie)
  • 1 zakje mix voor Hollandaise saus
  • 125 gram slagroom
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Was de champignons schoon en verwijder de stelen. Snij de stelen in stukjes en zet deze apart. Halveer de bacon of onbijtspek plakjes en bak deze in een pan tot ze knapperig zijn. Pel de ui en knoflook en snij deze in kleine stukjes. 
  2. Haal de bacon uit de pan en bak hier de ui en knoflook kort in aan tot de stukjes glazig zien. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes en de iglo Spinazie à la crème aan de pan toe en laat deze afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm 2 eetlepels boter in een tweede pan en bak hier de champignons onder regelmatig omdraaien gedurende ca. 4 minuten in gaar. Kruid ze vervolgens met een snufje zout en peper. Verwarm in een steelpannetje 1/8 liter koud water met de slagroom en Hollandaise sausmix. Bereid de saus zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Zet de champignons op een met ovenpapier bekleedde bakplaat en vul ze met het spinazie mengsel. Verdeel vervolgens de saus en de geraspte kaas over de champignons.

  5. Bak de champignons nog ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (hete lucht:175 °C, Gas: stand 3). Steek voor de niet-vegetarische versie als laatst nog een stukje spek in de champignon. Eet smakelijk!

Deel
Deel dit recept