Gevulde tomaten met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

200 gram 
4 
grote vleestomaten
2 
teentjes knoflook
4 tl 
crème fraîche
3 el 
olie
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Snijd de teentjes knoflook in fijne blokjes en bak deze even met wat olie in een pan aan.
  2. Voeg de spinazie toe en laat dit gedurende ca. 2 minuten koken. Breng met een snufje zout en peper op smaak.
  3. Was de tomaten en snijd ongeveer één derde van de bovenkant af. Gooi deze bovenkantjes niet weg. Verwijder vervolgens de kern van de tomaat met een lepel.
  4. Doe de helft van het tomatenvruchtvlees bij de spinazie en laat dit alles nog een aantal minuten koken. Voeg de crème fraîche toe en breng nogmaals kort aan de kook.
  5. Verwarm intussen de tomaten gedurende ca. 2-3 minuten in de magnetron of oven zodat de vulling straks niet zo snel afkoelt.
  6. Vul vervolgens de tomaten met het spinaziemengsel en zet het 'dekseltje' van de tomaat er weer op. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven