Strijden tegen afval en verspilling

Wist je dat 1/3e van al het eten wordt verspild?

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem waarbij waardevolle grondstoffen worden verspild. Daar willen wij iets aan doen. Daarom proberen we in onze keten verspilling en afval zo veel mogelijk te minimaliseren. We hebben ons voorgenomen om met minimale verspilling heerlijke producten te maken.

Dankzij diepvriezen kunnen we bij verse producten als het ware de tijd stilzetten, waardoor de kwaliteit en de smaak tijdens het gehele productieproces zo goed mogelijk bewaard blijven. Dit betekent dat ons merk een van de laagste voedselverspilling percentages heeft in de levensmiddelenindustrie.

Hoe proberen we voedselverspilling tegen te gaan?

Uiteraard is niet alle verspilling onvermijdelijk, omdat je nu eenmaal weinig kunt beginnen tegen aardappelschillen, blaadjes, en de wortels van een krop sla. Er treedt nog wel minimale vermijdbare verspilling op. We werken er hard aan om die verspilling maximaal terug te dringen. Als het kan, sturen we dat soort verspilde grondstoffen door naar dierenvoeders. Is een bepaalde grondstof niet geschikt voor consumptie, dan laten we dit vergisten. Zo ontstaan er natuurlijke meststoffen en/of hernieuwbare energie.

De Courtauld Commitment is een overeenkomst waar bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zich achter kunnen scharen. Het doel van de overeenkomst is om in 2025 20% minder voedsel te verspillen. Dankzij de overeenkomst kan het Verenigd Koninkrijk in 2030 het Duurzaamheidsdoel 12.3 van de Verenigde Naties behalen. Dat doel behelst de verspilling van voedsel door particulieren en bedrijven.