Slim verpakken voor een betere toekomst

Wij genieten allemaal van onze producten, daarom is het belangrijk dat we bij de productie zuinig omspringen met grondstoffen

Verpakkingen zijn belangrijk, omdat ze de producten beschermen tijdens het transport. Zonder verpakkingen kunnen we onze producten niet veilig en intact bij de consument krijgen. Niet alleen levert onze verpakking een langere houdbaarheidsdatum op, ook is een product gemakkelijker in porties op te delen. Daarnaast vormen hersluitbare verpakkingen met duidelijke informatie een goede manier om voedselverspilling te voorkomen.

Omdat de verpakking zo'n grote rol speelt, is dit een belangrijk onderdeel.     

We hebben een verpakkingsbeleid waarmee we ervoor zorgen dat alle verpakkingen geschikt zijn voor het beoogde doel. Dat houdt voor ons in dat verpakkingen: 

  • Voedselveilig zijn 
  • Niet buitensporig veel materiaal bevatten
  • Milieuvriendelijk zijn

Meer recycling vormt een van onze speerpunten. Daarom doen we onderzoek naar nieuwe materiaalsoorten en geven we prioriteit aan herbruikbaar materiaal, zoals papier. Daarnaast moedigen we iedereen aan om de verpakking te recyclen nadat het product gebruikt is.

Bij het ontwerp van de nieuwe verpakking van onze diepvries visburger hebben we een oplossing gevonden waarvoor minder papier nodig is. De verpakking neemt daarnaast bij het transport en in onze opslag minder ruimte in. Dankzij dat nieuwe ontwerp wordt de ruimte op een houten pallet beter besteed. Dat scheelt weer vrachten en logistieke kosten. Dankzij de nieuwe verpakking stoten we bij de distributie en opslag minder broeikasgassen uit.

We gaan onze verpakkingen milieuvriendelijker maken. Op het moment is 70% van alle verpakkingen van consumentenproducten recyclebaar – en we willen dat percentage steeds hoger krijgen.

Ons doel:
We willen dat 100% van onze verpakkingen van consumentenproducten in 2030 recycleerbaar is

Minder plasticafval

Het is voor ons essentieel dat we samen met lokale gemeenschappen en brancheorganisaties aan verbeteringen werken. Dat zien wij namelijk als dé manier om toe te werken naar verantwoord plasticgebruik.