Elke week een nieuwe challenge voor onze kleine kapiteins! 

Zo vliegt de tijd om... totdat ze vragen: ''wat eten we vanavond?''

Knip, plak en knutsel met Iglo en word Kapitein van de Week!

Doe je ook mee? Deel je foto op social media met #kapiteinvandeweek

 

Challenge #3: Koningsdag!

Stap 1: Stap 1 bestaat uit de voorbereidingen, naast de nodige knutselspullen zijn er natuurlijk ook ingrediënten nodig voor het Koningsdagmaal. Het kan niet gek genoeg! Laat jouw kleine bedenken wat hij/zij als zeemanschef nodig heeft voor de maaltijd voor het gezin. De basis bestaat natuurlijk uit brood en Iglo vissticks maar verder kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Stap 2: Als de boodschappen voor de maaltijd in huis zijn, kan je aan de slag met de versiering voor de Koningsdagmaaltijd. We beginnen met de versierde cocktailprikkers. Hierbij kan jouw kapitein kleine tekeningen maken op papier en deze vervolgens, met misschien wat hulp, uitknippen. Deze tekeningen lijm je vervolgens vast op cocktailprikkers en voilà, de eerste versiering is klaar. 

Stap 3: Een feest is niet compleet zonder, jawel, slingers. Voor deze slinger kunnen de kinderen eerst flink wat stroken knippen van vellen papier. Vervolgens plak je deze stroken, zoals je in de video ziet, in cirkels aan elkaar. De cirkels papier kan jouw kleine aan elkaar blijven plakken totdat hij/zij vindt dat de slinger lang genoeg is. 

Stap 4: Als laatste toevoeging kan de kleine kapitein aan de slag met het versieren van papieren bordjes en eventueel servetten. Hierbij kan de doos met potloden op tafel worden gezet om hier vervolgens helemaal mee los te gaan. Het kan natuurlijk niet gezellig en kleurrijk genoeg, dus laat de kapitein zijn of haar creativiteit lekker gebruiken bij deze stap. 

Stap 5: De versieringen zijn klaar. Jouw kleine kan hiermee de tafel dekken. Leg een gezellig tafelkleed neer en verspreid de slinger op tafel. Leg alle andere benodigdheden voor de maaltijd met het gezin klaar. Tijd voor stap 6.

Stap 6: Nu de tafel gedekt is, is het tijd voor het bereiden van de maaltijd. Duik met jouw kleine de keuken in en bereid het broodje visstick zoals hij/zij dat bij stap 1 heeft bedacht. Help natuurlijk waar nodig maar laat de chef in de dop ook lekker rommelen en proberen. Meteen een mooie gelegenheid om de touwtjes een beetje uit de handen te geven in de keuken en te kijken wat de kinderen zelf verzinnen. Als de broodjes klaar zijn dan is de finishing touch om deze te voorzien van een versierde cocktailprikker en om het broodje te serveren op een mooi gedecoreerd bordje.

Stap 7: Laat de kleine kapitein alle gezinsleden aan tafel verzamelen en geniet van de ultieme Koningsdagmaaltijd. Eet smakelijk en geniet ervan! Ahoy!


Challenge #2: Kapiteinsoutfit

Stap 1: Verzamel de benodigde knutselspullen voor jouw kleine kapitein. Voor deze challenge is het volgende nodig: 2 wc-rollen, touw, een krant of papier, karton, watjes en daarnaast allerlei knutselspullen om de boel naar eigen smaak te versieren en in elkaar te zetten. 

Stap 2: Voor de verrekijker worden de twee wc-rollen aan elkaar gelijmd. Nadat deze goed vastzitten is het tijd om de verrekijker met wat papier en alles wat je kleine maar kan bedenken te versieren. Hierna maak je een touwtje vast aan de verrekijker en dan is het eerste onderdeel van de kapiteinslook klaar.

Stap 3: Voor het hoedje kan zoals in de video te zien is een krant worden gebruiken, maar elk soort papier werkt natuurlijk. Vouw het papier zoals in de video wordt voorgedaan om een hoedje te creëren. Zodra de hoed in elkaar zit kunnen de kids aan de slag met het versieren om er een echte unieke kapiteinspet van te maken.

Stap 4: Als laatste onderdeel van de look gaan we aan de slag met de kapiteinsbaard. Hiervoor moet een baard worden geknipt uit een stuk stevig papier of karton. Wanneer dit uitgeknipt is kunnen de kids de baard beplakken met watjes om er een echte kapiteinsbaard van te maken.

Stap 5: Leg het eindresultaat vast. Maak een stoere foto van jouw kind met zijn of haar kapiteinslook en deel deze foto met @iglonederland en #kapiteinvandeweek.

Kleurplaat

Download de zwart-wit versie van deze kleurplaat en geef de kapitein en alle zeewezens kleur!

Download PDF hier

 


Challenge #1: Onderwaterwereld

Stap 1: Vind een kartonnen doos waarmee jouw kleine kapitein deze challenge aan kan gaan.

Stap 2: Verzamel alle knutselspullen.

Stap 3: Knippen maar! Tijd om de doos in de juiste vorm te knippen. Knip bijvoorbeeld als het nodig is de voorkant van de doos eraf. Dit karton kan dan weer gebruikt worden om je visjes en plantjes van te maken.

Stap 4: De kids kunnen aan de slag met de verf. Ze gaan het aquarium schilderen zodat deze weer droog is als we alle visjes en plantjes erin willen plakken en hangen.

Stap 5: Het moment is daar dat we alle vissen, plantjes, sterretjes en andere onderwaterwezens gaan knutselen van papier en karton en het vervolgens te schilderen.

Stap 6: Om de vissen in de onderwaterwereld te hangen, plakken we een touwtje vast aan de vis. Dit touwtje kan aan de bovenkant van de doos worden geplakt. Als je de vissen wilt kunnen bewegen kan je je kind helpen door enkele sneetjes aan de bovenkant van de doos te maken. Vervolgens rijg je het touwtje door deze snee en maak je aan de bovenkant van het touwtje bijvoorbeeld een knoop vast, nu kan de vis door de onderwaterwereld bewegen!

Stap 7: Laat jouw kind losgaan met het versieren van de onderwaterwereld door alle visjes, plantjes en alle andere knutselwerken in de doos te plakken en hangen.

Stap 8: Leg het eindresultaat vast. Maak een foto van jouw kind met zijn of haar onderwaterwereld, deel deze foto met @iglonederland en #kapiteinvandeweek en wie weet zetten we het kunstwerk van jouw kleine in de spotlight op onze social media.