Een flexitarisch dieet

Fle-xi-ta-ri-er (iem. die slechts af en toe vlees of vis eet)

Wat is een flexitarisch dieet?

Plantaardig voedsel is goed voor je gezondheid én goed voor het milieu. Iglo wil jou helpen om elke dag een beetje beter te eten. Voor iedereen die graag iets minder vlees wil eten en een flexibele nieuwe levensstijl wil proberen, hebben wij nu de plantaardige Iglo Green Cuisine producten. Dit zijn heerlijke vleesvervangers op basis van erwteneiwitten. Eigenlijk is het woord ‘flexitarisch’ een combinatie van ‘flexibel’ en ‘vegetarisch’. 

In eerste instantie denk je misschien dat een flexitarisch dieet een klassiek veganistisch of vegetarisch dieet is. Maar het is niet alleen een plantaardig dieet, het is veel flexibeler en boycot zuivel, vlees, zeevruchten en eieren niet helemaal. De gemakkelijke en inclusieve aanpak maakt dit dieet dus aantrekkelijk. Bovendien bevorderen flexitarische diëten het consumeren van een breed scala aan plantaardig voedsel, dus er zijn natuurlijk veel voedingsvoordelen verbonden aan deze manier van eten. 

Hoe begin ik?

Dit dieet volgen is dus helemaal niet zo moeilijk! De enige verandering die je moet doen is meer plantaardig voedsel toevoegen en wat minder vlees eten.

Een makkelijke manier om te beginnen met een flexitarisch dieet is om af en toe je vleescomponent te vervangen door onze Iglo Green Cuisine producten. Dan hoef je de rest van je recept eigenlijk helemaal niet aan te passen. Maak je spaghetti bolognese zoals je hem gewend bent, maar dan met Iglo Green Cuisine vegetarisch gehakt! Zullen ze het verschil proeven?

Begin je dag met een heerlijk ontbijt, bijvoorbeeld havermout met rood fruit en zaden of een heerlijke spinaziecake met geitenkaas

Eet als lunch een zelfgemaakte groentesoep of linzensoep. Toch liever een boterham? Probeer eens hummus in combinatie met volkorenbrood. Op zoek naar een lekker tussendoortje? Falafel met maïsdip. 

En heb je dinerinspiratie nodig? Check al onze recepten hier.