Deel
Deel dit recept

Colette - Vegetarische curry met spinazie

Colette vegetarische curry met spinazie
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

"Ik houd van pittig en maak vaak recepten uit de oosterse keuken, zoals deze curry. Naast de bladspinazie liggen verse kruiden als sereh, gemberwortel en rode peper altijd in mijn vriezer. Alles gaat zo in de curry. Heel handig!" (Colette Beyne, Culinair Redacteur van Margriet)

Dit recept is verschenen in Margriet 6 (5-12 februari 2016). Styling: Judith Baehner. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Goran Todorovic.

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • Iglo Bladspinazie 450gr
    iglo bladspinazie 450g
  • 1 rode paprika
  • 1 stuk gemberwortel
  • 350 gram kikkererwten uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 2 verse maiskolven (in dunne plakken) of 1 blik maiskorrels (350 gram) uitgelekt
  • 300 gram gekruide tofureepjes
  • 1 el groene curry pasta
  • 1 stengel sereh
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 verpakking koriander
  • 2 el rijst- of zonnebloemolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes en de rode paprika in reepjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit de knoflook. Bak omscheppend in ca. 2-3 minuten ook de paprika en tofu.
  2. Roer vervolgens de currypasta erdoor en roerbak ca. 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk in de pan. Snij de gemberwortel in vieren en voeg deze samen met de mais toe. Breng aan de kook.
  3. Leg een knoop in de sereh en leg hem met de rode peper in de pan. Laat 15 minuutjes zachtjes koken. Warm de iglo bladspinazie en kikkererwten mee en breng de curry op smaak met een snufje peper en zout. Garneer met de koriander of platte peterselie.
Serveertips

Lekker met een stuk warm naanbrood om al het vocht mee op te deppen. Je kunt er eventueel nog wat pandanrijst bij serveren. 

Deel
Deel dit recept