Deel
Deel dit recept

Foodgloss - Spinaziepakketjes met gehakt

Foodgloss Spinaziepakketjes
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Dit recept is gemaakt door Frances van Foodgloss in samenwerking met Bas. Voor meer informatie en een video kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=ZbCu2lZBFe0
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 200 gram Iglo Spinazie Fijn Gehakt 450gr
    new
  • 300 gram rundergehakt
  • 10 plakken diepgevroren bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram feta
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 1 bakje pijnboompitjes
  • 1 bakje champignons (voor garnering)
  • 1 verpakking cherrytomaatjes
  • 1 ei
  • 1 citroen (sap)
  • 1 flesje tabasco (naar smaak)
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snipper de ui en knoflook en bak deze in een grote koekenpan.
  3. Voeg het gehakt aan de pan toe.
  4. Rooster intussen de pijnboompitjes in een kleine koekenpan.
  5. Verwarm de spinazie in een klein steelpannetje zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg de spinazie toe aan het gehakt en voeg hier vervolgens nog wat tabasco en citroensap (naar smaak) aan toe. 
  7. Doe als laatste de feta erbij en verwijder de pan van de warmtebron.
  8. Haal de geroosterde pijnboompitjes uit de kleine koekenpan en voeg deze toe aan het spinaziemengsel.
  9. Vul de ontdooide bladerdeegvellen met het spinaziemengsel en twee gehalveerde cherrytomaatjes. Vouw het deeg dicht en bestrijk het met een beetje opgeklopt ei. Strooi er als laatst ook nog wat geraspte kaas overheen.
  10. Bak de spinaziepakketjes gedurende ca. 15-20 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn. Bak intussen een paar plakjes champignon en gehalveerde cherrytomaatjes kort in de pan en versier hier de borden mee.
Deel
Deel dit recept