Deel
Deel dit recept

Spinazie lasagne met ham

Spinazie lasagne
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 600 gram Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    creme
  • 300 gram lasagnebladen
  • 100 gram gekookte ham
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte Emmentaler kaas
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 100 gram boter
  • 75 gram tarwemeel
  • 0,5 liter melk
  • 0,25 liter bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 potje nootmuskaat
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (Heteluchtoven: 160°C).
  2. Vet een ovenschotel in met wat olie en bedek deze met een laag lasagnebladen.
  3. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens de instructies op de verpakking.

  4. Maak vervolgens de béchamelsaus: snijd een ui fijn en laat deze met wat boter in een pan glazig bakken. Zeef hier een beetje meel overheen (zodat deze niet kan gaan klonteren). Verwarm het geheel onder constant roeren en voeg daarna ook de melk, bouillon en geperste knoflook hieraan toe. Breng alles op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat en laat alles nog eens 5 minuten sudderen. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg deze toe aan de béchamelsaus.
  5. Was de tomaten, deel ze in vieren, ontpit ze en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. 
  6. Doe eerst wat béchamelsaus op de lasagnebladeren, vervolgens een laag spinazie en tenslotte een laag tomaten. Herhaal dit tot uiteindelijk een laag lasagnebladeren met de rest van de saus bedekt is.
  7. Strooi de kaas over de lasagne en laat het ca. 40 minuten in de oven bakken. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept